Lourdes Fisa artista convidada al Festival Jardins de Llum

Lourdes Fisa artista convidada al Festival Jardins de Llum

Lourdes Fisa és artista convidada al Festival d’art Jardins de Llum 2022, una mostra d’art  efímer que convida a passejar i admirar al centre històric de Manresa un seguit de creacions artístiques amb la llum i l’aigua com a protagonistes.

La 8ª edició de Jardins de Llum s’inclou dins els actes de la Festa de la Llum i es suma a la commemoració de Manresa 2022 amb instal·lacions relacionades amb les ínyigues, les dones que van acollir i tenir cura d’Ignasi de Loiola en la seva estada a Manresa. Així, les propostes de cinc dones artistes de gran trajectòria es podran veure en diferents llocs del centre històric de la ciutat amb instal·lacions, vídeos i performances inspirades en les ínyigues establint un marc estètic estimulant. Artistes convidades: Eugènia Balcells, Francesca Llopis, Lourdes Fisa, Dolors Puigdemont i Rosa Solano. En total una vintena d’obres de la mà d’artistes convidats, projectes seleccionats i la participació d’entitats i col·lectius.

Lourdes Fisa presenta POSA’T A REFUGI. Casa portàtil. L’obra proposa habitar un espai al carrer del Balç, un carrer medieval del segle XIV al barri històric de la ciutat. La llum i l’aigua acompanyen aquesta instal·lació a través de la projecció i el so. Inspirada en l’aigua com a motor de la natura i substància imprescindible per la vida, l’obra evoca conceptes com fragilitat, fluïdesa i també resguard i recolliment, convidant a l’espectador a posar-se a refugi, a buscar protecció, en els moments convulsos que vivim.

Jardins de Llum forma part del projecte Transefímers de la Xarxa Transversal d’Activitats Culturals, juntament amb els festivals A Cel Obert (Tortosa), Lluèrnia (Olot), Ex Abrupto (Moià), Forma Ull Nu (Andorra).

Organitza Ajuntament de Manresa i el Centre d’Art Contemporani  El Forn de la Calç, amb col·laboració de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central i l’Associació Misteriosa Llum.

ArtLiving-Espai22
Si vols viure l'art
no dubtis en contactar amb nosaltres
Tornar a Dalt
Tornar a Dalt
Context Menu is disabled by theme settings.